Molendag Tielerwaard op zaterdag 20 april

Aan het begin van de meivakantie op zaterdag 20 april organiseren de molenaars een leuk en leerzaam uitje voor jong en oud. Een speciale molendag, waarbij alle molens in de Tielerwaard de deuren openen voor het publiek. De molenaars laten je graag de molen zien en vertellen hoe het water kan worden verplaatst of het koren kan worden gemalen. 

Ontdek zelf deze werkende monumenten! In de korenmolens, is bijna overal meel te koop, om thuis nog iets lekkers mee te bakken. Bij voldoendewind, laten de molenaars de molen draaien. De poldermolen van Waardenburg, is pas gerestaureerd, waardoor ook deze molen weer kan draaien. Bij de molen in Buren, kan je helemaal tot in de nokklimmen. Deze molen wordt de komende periode gerestaureerd en is hierdoor niet draaiend te bewonderen. Het grote voordeel: je komt op plaatsen, waar je anders niet komt! Bovendien is in Buren recentelijk een grote educatiezolder geopend, speciaal voor de jongere bezoekers. In Lienden wordt een prachtige nieuwe molen gebouwd, met een duurzame en maatschappelijke functie. Zeer het bekijken waard. 

De molens zijn open tussen 10 uur en 17 uur. Onderstaande alle deelnemende molens:

Korenmolens: Zorgmolen de Hoop, Voorstraat 44, Lienden De Bouwing, Rijksstraatweg 33 te Geldermalsen Op Hoop van Beter, Kerkepad7 te Ingen De Korenbloem, Molenstraat 2 te Zoelen De Hoop, ’t Jach 3 te Culemborg Molen de Prins van Oranje te Buren De Vlinder, Appeldijk 5 te Deil De Zwaan, Molenstraat 5 te Lienden De Blauwe Reiger, Waalbandijk 249 te Haaften De Vrijheid, Molendijk 14 te Beesd Het Zeskantje, Waalbandijk 23 te Waardenburg De Hoop, Molenstraat 17 te Zuilichem.

Poldermolens:De Marsch, Marsdijk 2 (buitendijks) te Lienden Poldermolen Wadenoijen in Ophemert Poldermolen Geldermalsen, Watermolenweg 8 te Geldermalsen Poldermolen Waardenburg, Veerstraat 19 te Waardenburg Voorste of Hooglandsche molen, Zeek 5 te Hellouw Achterste of Laaglandsche molen, Zeek 6 te HellouwPoldermolen Zuilichem, Meidijk 15 te Zuilichem.