VriendenLoterij Molenprijs 2022

Terugblik Molenprijs

Twee jaar geleden deden we met de Voorste Molen in Hellouw mee aan VriendenLoterij Molenprijs 2022. Vier zeer verschillende molenprojecten streden om de hoofdprijs van €75.000. Een prachtig bedrag waarmee een molendroom kan worden gerealiseerd. De uitdaging voor de genomineerden was om zoveel mogelijk stemmen te werven.

We wonnen niet maar kregen wel een cheque van bijna 3.900 euro.

De Hollandsche Molen zet zich al bijna een eeuw in voor het behoud van de ruim 1200 nog werkende molens in Nederland en organiseert jaarlijks de VriendenLoterij Molenprijs. Ook dit jaar kan het publiek weer stemmen en er valt veel te kiezen.

De Voorste Molen in Hellouw, met backhuijs en molenschuur.
Het stemmen is gesloten. Bekijk de uitslag op molenprijs.nl

Ons project: de Voorste Molen in Hellouw (Gld) 

Hier is op het oude molenerf nog prachtig te zien hoe de molenaar en zijn gezin vroeger leefden. Het droogmalen van het omliggende land was de belangrijkste taak van de molenaar, die vaak met een heel gezin in de molen woonde. Knus, maar geen vetpot en alle brandgevaarlijke activiteiten moesten buiten de molen. Dus was er het backhuijs om in te bakken en koken en de molenschuur om kippen en ander kleinvee te houden. Beide gebouwtjes zijn er nog, maar staan wel op instorten. De Molenstichting voor het Gelders Rivierengebied wil de gebouwtjes geheel restaureren en zo het molenerf in originele staat bewaren.

Het stemmen is gesloten. Bekijk de uitslag op molenprijs.nl

Over de VriendenLoterij Molenprijs

De VriendenLoterij Molenprijs is een jaarlijkse publieksprijs, ingesteld door De Hollandsche Molen in samenwerking met de VriendenLoterij. Met de prijs willen beide organisaties laten zien dat molens een onmisbaar onderdeel zijn van het Nederlands cultureel erfgoed. De prijs maakt het mogelijk een molen te herstellen of te verfraaien of een project bij de molen te realiseren. De prijs werd in 2022 voor de 13e keer uitgereikt.

De Voorste Molen in Hellouw, met backhuijs en molenschuur.

Onder alle stemmers worden een bijzonder weekendje weg verloot t.w.v. 450 euro.